Onze werkwijze

Hoe komen wij tot de beste oplossing?

Indien u contact met ons opneemt, wordt u gevraagd kort toe te lichten wat de reden is van uw bezoek. Afhankelijk daarvan zal in overleg met u een afspraak worden gemaakt. U wordt verzocht om extra schoenen mee te nemen.

Tijdens het podologisch onderzoek vinden er afhankelijk van uw klacht diverse onderzoeken plaats. De anamnese (vraaggesprek) heeft als doel om een duidelijk beeld van uw klacht te krijgen. Afhankelijk van wat uw klachten zijn, kunnen er verschillende onderzoeken worden gedaan.

Functie onderzoek

Op de onderzoeksbank wordt gekeken of uw voeten alle bewegingen kunnen maken zoals verwacht mag worden. Ook wanneer u slechts aan één voet een klacht heeft, zullen beide voeten worden beoordeelt.

Echografie

Soms is het nodig om verder te kijken dan de buitenkant. Door middel van echografie kan er een kijkje worden genomen “in” de voet. Echografie is een veilige onderzoeksmethode die geheel pijnloos is en dus ook geschikt voor onderzoek bij kinderen.

Gangbeeld analyse

Bepaalde oorzaken van klachten worden pas duidelijk tijdens het lopen. Tijdens een gangbeeld analyse wordt u gevraagd een aantal keer heen en weer te lopen zodat kan worden beoordeelt waar het probleem zich bevindt. In sommige situaties zal hiervoor gebruik worden gemaakt van een loopband.

Podobaroscoop

Een podobaroscoop is een voetspiegel waarbij goed zichtbaar wordt waar de druk onder de voet het hoogst is. Hiermee is snel te beoordelen of er een verschil is tussen de linker en de rechter voet. Tevens worden op de podobaroscoop metingen verricht aan de achtervoet (o.a. de stand van het hielbeen) of de voorvoet (bijv. bij een scheefstand van de grote teen).

Scannen en/of blauwdruk

Om de gegevens vast te kunnen leggen wordt gebruik gemaakt van een scanner, die een “kopie” maakt van de afdruk van uw voeten. Aan de hand van deze scan kunnen uw persoonlijke zolen worden ingetekend en geproduceerd. Afhankelijk van uw klacht, wordt er soms aanvullend ook nog een blauwdruk gemaakt. Dit is een eenvoudige manier om door middel van “stempelen” een afdruk op papier te krijgen, aan de hand waarvan berekeningen kunnen worden gemaakt en beoordeelt.

Aanvullende onderzoeken

Wanneer uw klachten verder gaan dan uw voet of enkel, zal er mogelijk nog meer onderzoek moeten worden gedaan naar uw houding of specifiek naar uw knie, heup of rug probleem. U zult dan worden gevraagd om bovenkleding uit te doen. Indien u hier bezwaar tegen heeft, kunt u eventueel een sportbroekje meenemen.

Afhankelijk van de uitkomsten van het onderzoek zal met u worden besproken welke oplossingen er mogelijk zijn. Dit is altijd een persoonlijk advies. Gezamenlijk wordt dan besloten wat voor u de beste keuze is.

Maak een afspraak

Wilt u een afspraak maken met onze podoloog in Amersfoort? Bel naar 06-46189357 of stuur een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en maak een afspraak met Podozorg Amersfoort. Wij zijn telefonisch bereikbaar op iedere werkdag tussen 09:00 uur en 17:00 uur.

Wij delen graag onze kennis

Podozorg Nederland is een groep gelijkgestemde podologen, die samen maar één ding willen: de allerbeste zijn in hun vak. Dat kan alleen bereikt worden als we blijven leren en ontdekken. Daarom delen wij wekelijks onze kennis.